zastita intelektualne svojine

Zastita
intelektualne svojine

Intelektualna svojina obuhvata vaše ideje, izume, tvorevine i tajne koje vam daju prednost u odnosu na ostale konkurente sa trzista. Intelektualna svojina se štiti zaštitnim znakom (zigom, brendom, robnom markom), autorskim pravima, patentima i pravima poslovne tajne.

Preduslovi

Da bi LOGO koji se koristi postao ŽIG, tojest ROBNA MARKA, potrebno je da se registruje i zaštiti. Zastita ziga, odnosno zastita intelektualne svojine u ovom slucaju, se vrsi na nacionalnom i/ili po zelji na medjunarodnom nivou i regulisana je ZAKONOM O ZIGU. Ako ne zastitite robnu marku na propisan naxin vi ste u konstantnom riziku od višestrukih gubitaka, poslovnim a ujedno i finansijskim.

Pogodnosti

Zastitom vase Robne marke, odnosno zastitom ziga, Vi prestajete da budete u riziku da cete naciniti povredu po ZAKONU O ZIGU. Ako zaštitite Vas zig, to daje Vasoj kompaniji iskljucivo pravo da sprecite druge kompanije i lica da reklamiraju iste ili slicne proizvode i usluge pod zbunjujuce slicnim ili istim znakom kao što je Vas. To Vam daje mogućnosti da sprecite znatno smanjenje profita.

Gubici

Dokle god zastita intelektualne svojine nije uradjena, Vi nemate nikakvu mogućnost da sprečite treca lica da koriste sličan ili cak isti zig kao što je Vas za iste proizvode i usluge, a i sami dolazite u rizik da povredite prava već zašticenih zigova. Sto moze dovesti do narusavanja Vaseg ugleda i vec stvorenog imidza u javnosti. To vodi i u smanjenje profita. Robna marka koja nije zašticena je slobodna za koriscenje, a samim tim i za zloupotrebu.

15 Godina Uspesnog Poslovanja

Zastita Intelektualne Svojine preko DREN Company-a, nezavisno da li ste pravno ili fizicko lice.

Administracija celog postupka je nasa briga

Kod Nas mozete saznati da li postoji isti ili slizac zig/znak Vasem. Pretrage se vrse u domacoj kao i u medjunarodnim bazama zasticenih zigova (po Vasoj zelji).)